Ik ben Nico Vermaas, bevlogen beoefenaar van diverse krijgskunsten waaronder Hapkido, Ki-Aikido, Taekwondo technieken en Jiu-Jitsu. Ooit gestart vanuit Muay Thai en gegrepen door de technieken en beweging. Ik verdiep me graag in de diepere betekenis van Budo en de Budo geheimen, de fysiologische en mentale processen en een studie Psychologie. Vanuit een holistische ziens- en werkwijze, zet ik mijn kennis en ervaring, met veel passie, in voor iedereen die in deze mooie krijgskunst wilt groeien.

Vanuit deze passie is de school Chimyung Kwan ontstaan.

Vele jaren heb ik met veel plezier Ki-Aikido mogen beoefenen. Volgens de methode van Koichi Tohei, die als specialiteit de diepte inging met Ki en diverse oefeningen daarop heeft ontwikkeld. De grondlegger van de Aikido, Morihei Ueshiba, heeft zijn stijl ontwikkeld vanuit dezelfde achtergrond als de grondlegger van de Hapkido, Choi, Yong-Sul. Aikido en Hapkido hebben dan ook dezelfde betekenis die vrij vertaald, de harmonische weg van je innerlijke kracht is. Toch zijn er grote verschillen.

Hapkido is een relatief jonge Koreaanse zelfverdedigingskunst. Bij Chimyung Kwan wordt er getraind volgens de Jungki Kwan Hapkido op orthodoxe wijze, ofwel de oorsprong van deze stijl ligt het dichtst bij de weg van de Samoerai en heeft daarmee een hele oude historie.

Zelf geef ik les sinds 2014 in Hapkido trainingen in Oud-Beijerland en was al lang op zoek naar een stijl waar ik me goed bij voelde. Zo zocht ik een keer een goede judoschool voor mijn zoon en kwam in contact met Alexander Baard van judoschool Yoshi Kai. Het klikte vrijwel direct goed tussen ons en al snel ga ik ook Hapkido trainingen geven in de dojang van Yoshi Kai. Zo onstaat er voor de Hapkido een tweede locatie in Numansdorp. De samenwerking gaat zo goed dat wij samen de stichting Budo Business Network oprichten en het lesaanbod vanuit de stichting aanbieden met Hapkido, Yoshi Kai Jiujitsu en zelfs uitbreiden met Budofit voor dames. Korte tijd daarna komt ik in contact met Ronald Verheuvel, die zijn eigen Hapkido school Mudo Kwan heeft in Oude-Tonge. Ik was zeer onder de indruk over de manier van les geven, de technieken en het enthousiasme van Ronald over Jungki Kwan. Ronald traint al enige jaren volgens de Jungki Kwan stijl en voor mij voelde het als thuis komen, bij een grote warme familie. Zo hebben wij de overstap gemaakt naar de Jungki Kwan Hapkido en ben daar zeer tevreden mee en enorm trots op.

 

Met veel plezier verwelkomen de leden van Chimyung Kwan en ik je voor deze trainingen, een warme school waar we hard trainen!