Ik ben Nico Vermaas, bevlogen beoefenaar van diverse krijgskunsten waaronder Hapkido, Ki-Aikido, Taekwondo technieken en Jiu-Jitsu. Ooit gestart vanuit Muay Thai en gegrepen door de technieken en beweging. Ik verdiep me graag in de diepere betekenis van Budo en de Budo geheimen, de fysiologische en mentale processen en een studie Psychologie. Vanuit een holistische ziens- en werkwijze, zet ik mijn kennis en ervaring, met veel passie, in voor iedereen die in deze mooie krijgskunst wilt groeien.

Vanuit deze passie is de school Chimyung Kwan ontstaan.

Vele jaren heb ik met veel plezier Ki-Aikido mogen beoefenen. Volgens de methode van Koichi Tohei, die als specialiteit de diepte inging met Ki en diverse oefeningen daarop heeft ontwikkeld. De grondlegger van de Aikido, Morihei Ueshiba, heeft zijn stijl ontwikkeld vanuit dezelfde achtergrond als de grondlegger van de Hapkido, Choi, Yong-Sul. Aikido en Hapkido hebben dan ook dezelfde betekenis die vrij vertaald, de harmonische weg van je innerlijke kracht is. Toch zijn er grote verschillen.

Hapkido is een relatief jonge Koreaanse zelfverdedigingskunst. Bij Chimyung Kwan wordt er getraind volgens de Traditionele Hapkido, ofwel de oorsprong van deze stijl ligt het dichtst bij de weg van de Samoerai en de Daito-Ryu Aiki Jujutsu van Sokaku Takeda en heeft daarmee een hele oude historie.

Zelf geef ik les sinds 2014 in Hapkido trainingen in Oud-Beijerland en was al lang op zoek naar een stijl waar ik me goed bij voelde. Sinds 2016 beoefen ik het Jungki Kwan systeem en we zijn als school sinds 2023 een officieel lid van Jungki Kwan Korea.

Met veel plezier verwelkomen de leden van Chimyung Kwan en ik je voor deze trainingen, een warme school waar we hard trainen!